Tapahtumat

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hyvä sukuseuramme jäsen,


tiedoksi jäsenillemme keväällä 2020 Sukuseurojen keskusliiton välittämät ohjeet jäsenseuroille:
" WHO on julistanut koronaviruksen kansainväliseksi pandemiaksi, se vaikuttaa lähes jokaisen ihmisen elämään jollain tavalla. Suomen hallitus on tarkentanut ja tiukentanut aiempia ohjeitaan ja suosituksiaan.
Vapaaehtoistoiminnassa kannattaa ottaa huomioon hallituksen linjaus: "Tartuntojen vähentämiseksi tulee myös rajoittaa ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla. Erityisen tärkeää tämä on riskiryhmiin kuuluvien suojelemiseksi."
Ulkoministeriön matkustustiedotteen sisältö oli käytännössä toive, että toistaiseksi ei matkustettaisi mihinkään. Myös kotimaan matkailuun suositellaan tarkkaa harkintaa.

Sukuseurojen keskusliitto suosittelee lähiaikojen toimintaa suunnittelevaa jäsenistöään ja muita yhdistyksiä käyttämään harkintaa ja noudattamaan terveysviranomaisten ja valtiovallan antamia ohjeita.
Sukuseuratoiminnassa on mukana runsaasti ikäihmisiä ja muita riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä, joten suosittelemme annettuja henkilörajoituksia tiukempia rajauksia kokouksiin ja tapahtumiin. Toivotaan, että nyt annetut rajoitukset hidastaisivat korona -viruksen leviämistä niin, että kesällä olisimme jo normaalitilanteessa."

Mustosten sukuseura ry on noudattanut hallituksen linjausta sekä Sukuseurojen keskusliiton välittämää ohjeistusta.

Toivotamme kaikille kotisivujemme lukijoille hyvää vointia, positiivista mieltä ja mukavaa syksyä!

 

Suosittelemme viettämään aikaa myös kotisivujen sukututkimus -sivujen ja -artikkeleiden parissa!

Sukuseuran DNA-tutkimuksen projektisivusto löytyy osoitteesta: 

https://www.familytreedna.com/groups/mustostensuku-suomessa/

 

TIEDOKSI TULEVASTA:

KESÄTAPAAMINEN 2021 on Lappeenrannassa 31.7.-1.8.2021.

Ohjelmassa mm. kulttuurikävelyä, tutustumista Lappeenrannan historiallisiin kohteisiin sekä Imatran kosken kuohuihin, keskustelua sukututkimuksesta ja DNA- tutkimusten annista sekä yhdessä oloa ja sukuhaaratapaamisia. Omatoimisia Saimaan saariston ja Saimaan kanavan risteilyjä suositellaan.

Kts. Lappeenrannan nähtävyydet ja historia


Sukuneuvosto

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

AIKAISEMMAT SUKUTAPAHTUMAT JA KESÄRETKET

-------------------------------------------------------------------------------------------

Sukukokous 2019 oli 10. – 11.8.2019, Hämeenlinnassa Sokos Hotel Vaakunassa

Tarkempi ohjelma PDF-tiedostossa.

Kuvia sukukouksesta jäsensivuilla.

 

Mustosten Sukuseuran kesäretki tapaaminen Lohjalla 4. 8 2018

Hannu Mustonen

Päivän ohjelma käynnistyi klo 9 Lohjan kirkon edessä, johon kokoontui 30 retkeläistä. Siirryimme oppaamme johdolla Lohjan kirkkoon, jossa opas selosti kirkon historiaa sekä tulkitsi kirkon maalauksia.

Kirkolta siirryimme Tytyrin Elämyskaivokseen, jossa jakauduimme kahdeksi ryhmäksi. Oppaiden johdolla laskeuduimme hissillä melko huomaamattomasti 110 metriä maan alle, jossa vallitsi mukavan viileä ilma helteisen sään vastapainoksi.

Kaivoskierroksen jälkeen nousimme bussiin ja suuntasimme kohti Sammatin Kievaria
nauttimaan maukkaan lounaan.

Oppaamme selosti koko bussimatkan ajan Lohjan nähtävyyksiä, esitteli entisten ja nykyisten kulttuurihenkilöiden sekä muiden tunnettujen henkilöiden asuinpaikkoja.
Ajoimme myös pienen pätkän vanhaa Kuninkaantietä.

Kuvagalleria valokuvat Hannu Mustonen

 

Mustosten sukuseura ry:n kesäretki Kuopioon 17.-18.6.2017

Eelis Mustonen palkittiin kesäretken iltaohjelman yhteydessä Mustos-aiheisten paikannimien kokoamisesta. Alla Eeliksen kokoama lista PDF-tiedostona.

Valokuvia Kuopion kesäretken tunnelmista, mm. kuvia kirjailija Sirpa Kähkösen opastamalta kävelykierrokselta, Rauhalahden tapahtumia ja muistoja muusta ohjelmasta.

Jos haluat liittää omia kuviasi kuvagalleriaan, niin lähetä ne kuvatekstin kanssa sähköpostitse mustossuku@gmail.com.

PDF-tiedostoEelis Mustonen Mustos-alkuiset paikannimet.pdf (338 kB)
MUSTOS-alkuiset paikannimet / Eelis Mustonen

80  vuotta ja risat – Mustosten muistoja                          

Päivi Istala

Olipa juhlavaa ja suorastaan ylpeän liikuttavaa kokoontua elokuussa 2016 Tuusulaan – maan vanhimpiin kuuluva Mustosten sukuseura (alun perin Mustos-suvun sukuyhdistys) vietti silloin 80-vuotisjuhliaan. Erityisen ansiokkaalta tuntui se, että juhlassa julkaistiin Mustosten sukuseuran 80-vuotishistoriikki, tekijöinään Vesa Mustonen ja Kaija Salminen. Seuraavassa kertomuksia taustoista ja myös itse juhlasta, johon otti osaa yli 100 suvun jäsentä.

Mustosten ensimmäinen kokoontuminen Kajaanissa 15.6.1929. Kuvassa takana keskellä Artturi Lönnbohm, suvun ensimmäinen esimies, Eino Leinon isoveli.
Toisessa rivissä ensimmäisenä ja kolmantena vasemmalta aloitteentekijät Yrjö ja siskonsa Kerttu Mustonen.

Joulukuu 2020

Ei tapahtumia
Joulukuu 2020
49 1 2 3 4 5 6
50 7 8 9 10 11 12 13
51 14 15 16 17 18 19 20
52 21 22 23 24 25 26 27
53 28 29 30 31

RSS