Tapahtumat

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hyvä sukuseuramme jäsen,


tiedoksi jäsenillemme Sukuseurojen keskusliiton välittämät ohjeet jäsenseuroille:
" WHO on julistanut koronaviruksen kansainväliseksi pandemiaksi, se vaikuttaa lähes jokaisen ihmisen elämään jollain tavalla. Suomen hallitus on tarkentanut ja tiukentanut aiempia ohjeitaan ja suosituksiaan.
Vapaaehtoistoiminnassa kannattaa ottaa huomioon hallituksen linjaus: "Tartuntojen vähentämiseksi tulee myös rajoittaa ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla. Erityisen tärkeää tämä on riskiryhmiin kuuluvien suojelemiseksi."
Ulkoministeriön matkustustiedotteen sisältö oli käytännössä toive, että toistaiseksi ei matkustettaisi mihinkään. Myös kotimaan matkailuun suositellaan tarkkaa harkintaa.

Sukuseurojen keskusliitto suosittelee lähiaikojen toimintaa suunnittelevaa jäsenistöään ja muita yhdistyksiä käyttämään harkintaa ja noudattamaan terveysviranomaisten ja valtiovallan antamia ohjeita.
Sukuseuratoiminnassa on mukana runsaasti ikäihmisiä ja muita riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä, joten suosittelemme annettuja henkilörajoituksia tiukempia rajauksia kokouksiin ja tapahtumiin. Toivotaan, että nyt annetut rajoitukset hidastaisivat korona -viruksen leviämistä niin, että kesällä olisimme jo normaalitilanteessa."

Mustosten sukuseura ry noudattaa hallituksen linjausta sekä Sukuseurojen keskusliiton välittämää ohjeistusta.

Toivotamme kaikille kotisivujemme lukijoille hyvää vointia, positiivista mieltä ja aurinkoista kevättä!

 

Suosittelemme viettämään aikaa myös kotisivujen sukututkimus -sivujen ja -artikkeleiden parissa!


Sukuneuvosto

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sukuseura ei järjestä tulevana kesänä jäsenistölle yhteistä kesäretkeä, vaan kannustaa sukuhaaratapaamisiin sekä sukuseuran jäsenten alueellisiin tapaamisiin.

Elokuussa 2020 on mm. Leppävirran sukuhaaran tapaaminen Leppävirralla, jossa on mahdollista koota yhteen suvun tarinaa, tutustua sukuhaaran paikallisten jäsenten opastuksella alueeseen sekä käydä hautausmaalla, josta löytyy esivanhempia. Lisätietoja Päivi Miettiseltä.

Kesällä 2020 Hämeenlinnassa on jäsentapaaminen taide -työpajasta kiinnostuneille. Galleriassa voit tutustua taidenäyttelyyn ja työpajassa kokeilla ohjatusti monotypia -grafiikanmenetelmää. Lisätietoja Tiina-Katriina Mustoselta. 

 

Kesälomavinkkejä:

Pari yötä Kuusamossa, josta käsin päivä patikointia omaan tahtiin.

Riisitunturilta löytyy eripituisia merkittyjä reittejä. www.luontoon.fi/riisitunturi ja Pieneltä Karhunkierrokselta vaihtelevia maisemia. www.luontoon.fi/oulanka/patikointireitit#pienikarhunkierros

Kuvagalleriassa on Hannu Mustosen valokuvia näistä maisemista.

 

Heinä-elokuun menovinkkejä:

Helvi Mustosella on näyttelyt Pyhtäällä 15.7- 30.8.2020 Stockfors art fair sekä Helsingissä 15.7- 2.8 2020 Galleria Kookos, Runebergink. 17.

Tiina-Katriina Mustosella on Hämeenlinnassa 31.7.- 29.8.2020 Galleria Paperihuoneen grafiikapajalla puupiirroksista ja monotypioista koostuva näyttely "Hedelmistään puu tunnetaan".

 

Aikaisemmat sukutapahtumat ja kesäretket 

Sukukokous 2019 oli 10. – 11.8.2019, Hämeenlinnassa Sokos Hotel Vaakunassa

Tarkempi ohjelma PDF-tiedostossa.

Kuvia sukukouksesta jäsensivuilla.

 

Mustosten Sukuseuran kesäretki tapaaminen Lohjalla 4. 8 2018

Hannu Mustonen

Päivän ohjelma käynnistyi klo 9 Lohjan kirkon edessä, johon kokoontui 30 retkeläistä. Siirryimme oppaamme johdolla Lohjan kirkkoon, jossa opas selosti kirkon historiaa sekä tulkitsi kirkon maalauksia.

Kirkolta siirryimme Tytyrin Elämyskaivokseen, jossa jakauduimme kahdeksi ryhmäksi. Oppaiden johdolla laskeuduimme hissillä melko huomaamattomasti 110 metriä maan alle, jossa vallitsi mukavan viileä ilma helteisen sään vastapainoksi.

Kaivoskierroksen jälkeen nousimme bussiin ja suuntasimme kohti Sammatin Kievaria
nauttimaan maukkaan lounaan.

Oppaamme selosti koko bussimatkan ajan Lohjan nähtävyyksiä, esitteli entisten ja nykyisten kulttuurihenkilöiden sekä muiden tunnettujen henkilöiden asuinpaikkoja.
Ajoimme myös pienen pätkän vanhaa Kuninkaantietä.

Kuvagalleria valokuvat Hannu Mustonen

 

Mustosten sukuseura ry:n kesäretki Kuopioon 17.-18.6.2017

Eelis Mustonen palkittiin kesäretken iltaohjelman yhteydessä Mustos-aiheisten paikannimien kokoamisesta. Alla Eeliksen kokoama lista PDF-tiedostona.

Valokuvia Kuopion kesäretken tunnelmista, mm. kuvia kirjailija Sirpa Kähkösen opastamalta kävelykierrokselta, Rauhalahden tapahtumia ja muistoja muusta ohjelmasta.

Jos haluat liittää omia kuviasi kuvagalleriaan, niin lähetä ne kuvatekstin kanssa sähköpostitse mustossuku@gmail.com.

PDF-tiedostoEelis Mustonen Mustos-alkuiset paikannimet.pdf (338 kB)
MUSTOS-alkuiset paikannimet / Eelis Mustonen

80  vuotta ja risat – Mustosten muistoja                          

Päivi Istala

Olipa juhlavaa ja suorastaan ylpeän liikuttavaa kokoontua elokuussa 2016 Tuusulaan – maan vanhimpiin kuuluva Mustosten sukuseura (alun perin Mustos-suvun sukuyhdistys) vietti silloin 80-vuotisjuhliaan. Erityisen ansiokkaalta tuntui se, että juhlassa julkaistiin Mustosten sukuseuran 80-vuotishistoriikki, tekijöinään Vesa Mustonen ja Kaija Salminen. Seuraavassa kertomuksia taustoista ja myös itse juhlasta, johon otti osaa yli 100 suvun jäsentä.

Mustosten ensimmäinen kokoontuminen Kajaanissa 15.6.1929. Kuvassa takana keskellä Artturi Lönnbohm, suvun ensimmäinen esimies, Eino Leinon isoveli.
Toisessa rivissä ensimmäisenä ja kolmantena vasemmalta aloitteentekijät Yrjö ja siskonsa Kerttu Mustonen.

Elokuu 2020

Ei tapahtumia
Elokuu 2020
31 1 2
32 3 4 5 6 7 8 9
33 10 11 12 13 14 15 16
34 17 18 19 20 21 22 23
35 24 25 26 27 28 29 30
36 31

RSS