Mustosten sukuhaarat

 

Mustosten oletetaan olevan sukua toisilleen. Dokumenttien puuttuessa on aikojen alussa elänyttä kantaisää vaikea varmuudella todeta. Kuitenkin vuoden 1595 maakirjassa esiintyy Tavinsalmen pitäjän Saamaisten neljänneskunnan Kalamamäen kymmeneskunnassa lautamies Antti Mustonen talossa, josta hänelle oli merkitty 9 veromarkkaa. Hänet mainitaan lautamiehenä vielä 1600-luvun alkupuolella. Antti Mustosen käyttämä puumerkki, käpäläristi, on ollut perustana Mustos-suvun sukuvaakunalle. On mahdollista, että Antti Laurinpoika Mustosen talo sijaitsi jo tuolloin Tuusniemen Kiukoonniemessä. Häntä pidetään Savon, Kainuun ja Pohjois-Karjalan Mustosten sukuhaarojen kantaisänä.

 

PDF-tiedostossa on päivitetty luettelo Mustosten sukuhaaroista, joita on saatavana monisteina. Mustosten sukutaulut on laadittu alunperin 1980-luvun lopulla, ja niiden henkilötiedoissa on puutteita ja virheitäkin. Osaa sukutauluista  on tarkistettu ja täydennetty, ja useita sukuhaaroja on yhdistetty yhteisen kantaisän löydyttyä. Lopussa on luettelo muista osittain tutkituista Mustos-sukuhaaroista.

 

Sukutaulumonisteita myydään jäsenille hintaan 5 e/kpl, ei-jäsenille 7 e/kpl , lisäksi toimituskulut. Tilauslomake on Mustosten sukuseuran kotisivuilla Mustos-tuotteet.